Buitenrijden – routes en meer

Je wilt graag ergens anders gaan rijden met je paard, maar je weet de weg niet? Kijk dan eens op de site https://www.ruiterenenmennen.nl/ Daar vind je alle ruiter- en menroutes, overzichtelijk per provincie en je kunt zelf de lengte van je route bepalen en op je GPS of telefoon downloaden.

Wil je er een korte vakantie van maken, maar weet je niet waar je met je paard welkom bent voor een overnachting? Kijk dan eens op https://paardenbed.nl/. Hier vind je prima overnachtingsmogelijkheden met links naar de websites en alle relevantie informatie (stal/wei/paddock/voer/routes etc.). Zo kun je je vakantie met je maatje prima voorbereiden!

Goois Natuurreservaat

In het Goois Natuurreservaat liggen vele tientallen kilometers ruiter- en menpaden. U heeft hier wel een ruiter- of koetsierspas nodig, die alleen afgegeven wordt door het GNR zelf.

Hoe u de Ruiter- of Koetsierspas kunt aanvragen leest u in de folder op de website GNR.nl

Landgoed Nienoord

Landgoed Nienoord, eigendom van de gemeente Leek, een 25 ha. groot park, verleent alleen houders van het Ruiter- en Menbewijs toegang middels een kentekenplicht.

Wil je met je paard de grens over, controleer dan de eisen:

De veterinaire autoriteiten van België, Luxemburg en Nederland hebben afgesproken dat het verkeer van paarden binnen de Benelux makkelijker wordt.  Voor het reizen met paarden naar andere landen zie de website https://www.nvwa.nl/onderwerpen/paarden/inhoud/met-uw-paard-naar-het-buitenland-regels-particulieren

Heb je aanvullingen voor dit katern, stuur deze dan naar info@srr-nederland.nl en wij zullen deze indien mogelijk opnemen op onze website.